admin

طرز تهيه سمنو با جوانه گندم

پست های پیشنهاد شده

تصویر

 

 

براي تهيه سمنو ، به گندم و آرد گندم نياز داريم . شيريني سمنو از قند طبيعي موجود در جوانه گندم تأمين مي شود ، بنابراين در پخت سمنو ، از هيچ نوع شيرين كننده مثل شكر يا امثال آن استفاده نمي شود .
به ازاي هر يك كيلو گندم ، چهار كيلو آرد گندم استفاده مي كنيم . دانه هاي گندم را بايد سبز كنيم تا جوانه بزنند و سپس شيره جوانة گندم را بگيريم و از مخلوط آن با آرد ، سمنو را بپزيم .
براي تهيه جوانه گندم ، ابتدا گندم را تميز مي كنيم و خوب مي شوييم . سپس در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب سرد روي آن مي ريزيم تا ارتفاع آب حدود ۱۰ سانتي متر يا دو تا سه انگشت بالاتر از سطح گندم در ظرف باشد .
مي گذاريم دانه هاي گندم دو روز خيس بخورند و در اين مدت دو تا سه بار آب آن را عوض مي كنيم . وقتي زائده هاي سفيد كوچك از دانه هاي گندم سر زد ، گندم را در يك صافي خالي مي كنيم تا آب اضافي آن گرفته شود و سپس در يك دستمال نازك تميز مثل تنظيف كه آن را كاملا خيس كرده ايم ، مي ريزيم و دستمال را در يك سيني در جاي نسبتا گرمي مي گذاريم . روزي يك يا دو بار ، با دست يا آب پاش ، مقداري آب روي دستمال مي پاشيم تا هميشه مرطوب بماند ؛ ولي بايد دقت كنيم بيش از اندازه به آن آب ندهيم ، چون در اين مرحله ، ممكن است گندم خراب شود ، بو بگيرد يا ترش شود .
وقتي گندم ريشه زد ، آن را در سيني هاي مناسب پهن مي كنيم و پارچه را دوباره مرطوب مي كنيم و روي آن مي اندازيم . پارچه را بايد دائم مرطوب نگاه داريم و روزي چند بار روي آن آب بپاشيم .
وقتي گندم ها ساقه پيدا كردند و ساقه طلايي كمي بلند شد ، پيش از آن كه سبز شود ، از گندم براي تهيه سمنو استفاده مي كنيم .
جوانة گندم را كه حالا آماده شده ، چرخ مي كنيم و در ظرفي مي ريزيم . مقداري آب روي آن مي ريزيم و جوانه را در آب ، خوب هم مي زنيم تا شيره آن در آب حل شود . سپس آن را از صافي رد مي كنيم .
تفاله باقي مانده در صافي را خوب فشار مي دهيم تا عصاره گندم كاملا گرفته شود .
آرد را در يك ديگ مسي مي ريزيم و در حالي كه مرتب هم مي زنيم ، آب و شيره جوانة گندم را اضافه مي كنيم . در اين مرحله ، بايد آرد را خوب هم بزنيم تا گلوله نشود . مقدار آب شيره گندم بايد به اندازه اي باشد كه مايه رقيق و يكنواخت شود . بعد ديگ را روي آتش مي گذاريم تا جوش بيايد و با حرارت ملايم جوشيده و غليظ شود . نكته بسيار مهم در تهيه سمنو ، هم زدن مرتب آن است تا گلوله نشود و ته نگيرد .
آنقدر سمنو را هم مي زنيم و حرارت مي دهيم تا آب آن كاملا تبخير شود و مايه ، حالت حلوا پيدا كند و كش دار شود . در آخر پخت ، در ديگ را مي بنديم تا سمنو با حرارت ملايم آتش دم بكشد و خوب جا بيفتد . پختن و آماده شدن سمنو چند ساعت طول مي كشد ، طوري كه ديگ هاي بزرگ سمنو را معمولا از بعدازظهر روي آتش مي گذارد تا صبح روز بعد آماده باشد .

 

 

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری